Ontdek deze zomer de STEM-academie in Waasmunster & leer programmeren met Scratch!

Geplaatst op

Ben jij klaar om jezelf onder te dompelen in de wondere wereld van programmeren? Dan is de STEM-academie in Waasmunster de place to be deze zomer! Hier leer je stap voor stap hoe je je eigen games programmeert met Scratch, een toegankelijke programmeertaal voor beginners. En het beste van alles? Je maakt nieuwe vrienden en hebt fun terwijl je leert! Lees snel verder en ontdek wat de STEM-academie voor jou kan betekenen.

Leer programmeren met Scratch bij de STEM-academie in Waasmunster!

Bij de STEM-academie in Waasmunster ontdek je hoe je Scratch kunt gebruiken om je eigen programmeerprojecten te maken. Dit is een ideale manier om de basis van het programmeren te leren. Scratch is een visuele programmeertaal die speciaal ontworpen is voor kinderen en jongeren. Het is gemakkelijk te begrijpen en je kunt er snel leuke resultaten mee bereiken. Bovendien is het een perfecte manier om de logica achter programmeren te leren.

Programmeer je eigen game met Scratch!

Met Scratch kun je van alles maken, van interactieve verhalen tot educatieve games en animaties.  Daarbij leer je problemen oplossen, projecten ontwerpen en jezelf creatief uitdrukken met behulp van een computer. Tijdens de STEM-academie in Waasmunster leer je stap voor stap hoe je je eigen games programmeert. Via opdrachtkaarten worden stap voor stap de bouwstenen aangeleerd. Je begint bij de basis en werkt geleidelijk aan naar meer geavanceerde games. En aan het einde van de cursus mag je natuurlijk vol trots je game laten zien aan je ouders en vrienden!

Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt!

Als je graag nieuwe dingen leert en creatief bent, dan is de STEM-academie in Waasmunster echt iets voor jou! Hier leer je niet alleen programmeren, maar ook samenwerken, problemen oplossen en doorzetten. Je ontwikkelt vaardigheden die in de toekomst goed van pas komen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je in en ontdek deze zomer de wereld van STEM!

  • Doelgroep : kinderen vanaf 8 jaar
  • Wanneer ?
    • OPTIE 1 : Vijf opeenvolgende voormiddagen vanaf 03/07/2023, telkens van 10u00 tot 12u00
    • OPTIE 2 : Vijf opeenvolgende namiddagen vanaf 03/07/2023, telkens van 14u00 tot 16u00
  • Maximum aantal deelnemers : 10
  • Deelnameprijs : 50 €
  • De deelnemers moeten beschikken over een laptop-computer voorzien van een browser.
  • Inschrijven kan via volgende links:

De STEM-academie in Waasmunster is een populaire zomercursus en de plaatsen zijn beperkt. Wacht dus niet te lang om je in te schrijven!