STEM-academie van i-LUDUS herstart met uniek aanbod: kennismaking met artificiële intelligentie

Geplaatst op Geupdate op

De STEM-academie van i-LUDUS is weer terug na bijna drie jaar non-actief te zijn geweest door de coronacrisis. Dit schooljaar heeft de academie een vernieuwd aanbod met een wel heel bijzondere toevoeging: de opleiding ‘Kennismaking met artificiële intelligentie’. Naast het bestaande aanbod van Scratch-opleidingen, waarin kinderen leren programmeren, kunnen kinderen nu ook in deze STEM-opleiding leren hoe ze een computer kunnen leren beelden, geluiden en lichaamshoudingen te herkennen. Het AI-model dat ze hiermee ontwikkelen, kan worden gebruikt in hun Scratch-computerprogramma’s.

De eerste opleiding ‘Kennismaking met artificiële intelligentie’ vond plaats in de GVB Sint-Franciscusschool te Waasmunster, waar leerlingen van het 3e tot en met het 6e leerjaar werden ondergedompeld in de fascinerende wereld van AI. Deze opleiding was een groot succes en toonde aan dat kinderen op jonge leeftijd al zeer goed in staat zijn om deze complexe technologieën te begrijpen en toe te passen.

Het aanbod van de STEM-academie van i-LUDUS, waaronder de Scratch-opleidingen en de opleiding ‘Kennismaking met artificiële intelligentie’, is gratis voor alle deelnemende kinderen. Dit komt doordat de STEM-events worden gesponsord door bedrijven die het belang onderkennen van wetenschappelijk en technologisch onderwijs voor de ontwikkeling van de maatschappij en de toekomst van de arbeidsmarkt.

Deze bedrijven willen kinderen graag enthousiasmeren voor deze vakgebieden. Dankzij hun sponsoring kunnen kinderen op jonge leeftijd al in aanraking komen met technologieën van de toekomst, zoals artificiële intelligentie. Op deze manier hoopt de STEM-academie van i-LUDUS bij te dragen aan een betere toekomst voor de samenleving.

Geïnteresseerde scholen die in de toekomst gebruik willen maken van het 0€ STEM-aanbod kunnen zich melden via info@i-ludus.be. Geïnteresseerde potentiële sponsors die de verdere ontwikkeling van 0€ STEM willen ondersteunen, kunnen ons contacteren voor verdere toelichting en bespreking via deze link : https://i-ludus.net/0e-stem-dankzij-uw-bedrijf/