i-LUDUS helpt bij privacy-vriendelijk innoveren !

Geplaatst op Geupdate op

Inspireren tot innoveren
i-LUDUS wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen, volwassenen en bedrijven door het promoten en toelichten van nieuwe (technologische) innovaties, waardoor mensen voorbereid worden, mee kunnen evolueren én hun talenten kunnen ontplooien binnen een veranderende wereld, en dit, op een educatieve en entertainende manier.  i-LUDUS wil inspireren tot innoveren !  Vanuit deze missie biedt i-LUDUS edutainment-evenementen, consultancy en interim management aan met persoonlijke ontwikkeling en bedrijfsinnovatie als doel.
Privacy-vriendelijk innoveren
Technologische innovaties zorgen voor (1) een toenemende verzameling van persoonsgebonden data, (2) creëren nieuwe vormen van gegevensverwerking en (3) verhogen de snelheid waarmee data kan verwerkt en gebruikt worden.  Voorbeelden zijn gezichtsherkenning, geo-localisatie, permanente gezondheidsmonitoring, domotica in de woning op basis van gedragspatronen van haar bewoners, identificatie op basis van biometrie, dataverzameling met behulp van slimme objecten, enz.
Dergelijke innovaties zorgen enerzijds voor geweldige opportuniteiten, maar anderzijds ook voor een toenemende maatschappelijke alertheid en bezorgdheid met betrekking tot het schenden van de privacy.  i-LUDUS vertrekt vanuit de overtuiging en ervaring dat een goede privacy-aanpak een krachtig instrument is om maatschappelijk verantwoord te innoveren én je positief te onderscheiden op de markt.  i-LUDUS wil niet enkel inspireren tot innoveren, maar ook helpen bij privacy-vriendelijk innoveren !
De nieuwe Europese privacy wetgeving
De Europese privacy wetgeving, de zogenaamde General Data Protection Regulation of kortweg GDPR, geldt vanaf 25 mei 2018 voor elk bedrijf.  En alhoewel deze regelgeving soms als een verplicht nummer wordt beschouwd, bevat de GDPR sterke onderliggende concepten die via een efficiënte toepassing en implementatie resulteren in een kwalitatieve, klantvriendelijke én onderscheidende dienstverlening en innovatie.
Vanuit haar ambitie om te helpen bij privacy-vriendelijk innoveren, biedt i-LUDUS ‘Data Protection Office as a Service’ aan.
Data Protection Office as a Service (DPOaaS)
‘Data Protection Office as a Service’ of kortweg DPOaaS is een onafhankelijke dienstverlening die bedrijven helpt bij :
  • het ontwikkelen, implementeren, integreren en onderhouden van een privacy-vriendelijk productaanbod met bijhorende dienstverlening, en,
  • het aanpakken van geavanceerde gegevensbeschermingsvraagstukken en volledige compliance met GDPR.
Meerdere bedrijven deden reeds beroep op DPOaaS-dienstverlening van i-LUDUS voor :
  • de set-up van een GDPR conform privacybeleid en plan van aanpak
  • de creatie en het onderhoud van een GDPR conform register van de verwerkingsactiviteiten
  • de creatie en het onderhoud van een GDPR conform controle-raamwerk
  • het uitvoeren en ondersteunen van ‘Data Protection Impact Analyses’ tijdens het productontwikkeling- of productreview-proces
  • het uitvoeren van de rol van Data Protection Officer als externe / onafhankelijke expert
  • het ondersteunen van de interne Data Protection Officer
DPOaaS, in haar meest uitgewerkte vorm, gebruikt het centrale en dynamisch documentatieplatform ‘ARDOQ’ waarmee eenvoudige data-invoer onmiddellijk wordt omgezet in interactieve visualisaties en impact-analyses.  Hierdoor beschikt u niet enkel over een GDPR conform verwerkingsregister, maar heeft u ook een snel en volledig analyse-instrument ter beschikking.  Dit data gedreven documentatieplatform kan makkelijk worden aangepast aan de verschillende documentatiebehoeften van uw bedrijf zonder afhankelijk te zijn/worden van grote raamwerken of ingewikkelde normen.  i-LUDUS en ARDOQ hebben een overeenkomst op basis van een onafhankelijk partnership ondertekent die de onafhankelijkheid van i-LUDUS én de rechtstreekse ondersteuning van ARDOQ garandeert. Indien uw bedrijf reeds een eigen documentatieplatform gebruikt, kan i-LUDUS u ook ondersteunen door gebruik toemaken van het reeds bestaande documentatieplatform.
Geen oplossing, geen betaling
In functie van een goede verstandhouding en een helder inzicht in haar dienstverlening, stelt i-LUDUS steeds een gratis en vrijblijvende infosessie als kennismaking voor.  Tijdens deze infosessie licht i-LUDUS haar aanbod en realisaties uitgebreid toe en wordt een demonstratie gegeven met de productie-omgeving van DPOaaS. Nadien worden eventuele samenwerkingsmogelijkheden besproken.
In een eventuele vervolgfase wordt een pilootomgeving opgezet en ingericht aan de hand van de i-LUDUS methodiek en bijhorende templates.  Tijdens deze piloot-fase van een 2-tal weken worden geen licentiekosten aangerekend.  Op basis van de resultaten uit de piloot-fase krijgt u een beeld van de potentiële toegevoegde waarde en kan u na 2 weken een evaluatie maken.  Eventuele verdere stappen voor extra dienstverlening door i-LUDUS evenals de eventuele afname van de GDPR tool, inclusief een gratis kopie van de pilootomgeving,  worden nadien besproken.
Interesse ?
Wenst u met uw bedrijf nieuwe innovaties te evalueren en/of te implementeren ? Wenst u gebruik te maken van Data Protection Office as a Service ?  Of wenst u beroep te doen op een gecertifieerde Data Protection Officer ?  Of heeft u andere vragen ?
Wij bespreken graag wat i-LUDUS voor u kan doen !  
Contacteer ons via info@i-ludus.be of
telefonisch op het nummer +32 (0)496 59 23 62.