i-LUDUS en KUL sluiten partnership voor i-IMAGING services

Geplaatst op

De Katholieke Universiteit Leuven (KUL) en i-LUDUS zijn op 6 december 2018 een partnership aangegaan.  EAVISE, een onderzoekscel van KUL, zal i-LUDUS ondersteunen bij de evaluatie en implementatie van geavanceerde ‘real-time’ beeldverwerkingsapplicaties.

Via haar dienstenaanbod ‘i-IMAGING services’ helpt i-LUDUS bedrijven en organisaties bij het evalueren en implementeren van artificieel intelligente beeldverwerkingsprocessen.  Voornamelijk de combinatie van drone-luchtbeelden met machine learning creëert nieuwe inzichten en mogelijkheden binnen verschillende sectoren waaronder bouw, landbouw en natuurbeheer.  EAVISE zal i-LUDUS ondersteunen bij de evaluatie en implementatie van klantspecifieke beeldverwerkingsprocessen.  “Het partnership tussen i-LUDUS en EAVISE opent de weg voor een verdere ontplooiing van het i-IMAGING  dienstenaanbod”, aldus Dietrich Heiser van i-LUDUS.  De focus ligt hierbij niet enkel op het gebruik van machine learning maar ook op het gebruik van embedded systemen die intelligente beeldverwerking op een ‘real-time’-basis mogelijk maken. « Deze samenwerking met i-LUDUS past in de ambitie van EAVISE om onze onderzoeksresultaten om te zetten in concrete toepassingen.”, aldus professor Toon Goedemé.

BDH l I LUDUS l NEDERLANDS

i-LUDUS werd opgericht in 2016 met als missie te ‘inspireren tot innoveren’.  Enerzijds richt i-LUDUS zich, als officieel erkende STEM-academie, tot kinderen en onderwijsinstellingen door het promoten en toelichten van nieuwe technologieën via inspiratie-sessies, opleidingen en STEM-events.  Anderzijds helpt i-LUDUS bedrijven, via consultancy en interim management, bij het evalueren en integreren van innovatieve technologieën waaronder drone-technologie, computer vision, machine learning en 3D printing.

Schermafbeelding 2018-12-06 om 14.49.45

EAVISE is een onderzoekscel van de Katholieke Universiteit Leuven, onder leiding van professor Toon Goedemé, en staat voor Embedded Artificially Intelligent Vision Engineering. Het onderzoeksdoel van EAVISE is het implementeren van geavanceerde beeldverwerkingapplicaties op embedded systemen. Dit door gebruik te maken van de allernieuwste technieken en algoritmes, die ze zelf ontwikkeld hebben of die van hun universitaire partners komen. Door deze technieken te implementeren op embedded systemen willen ze innovatieve gebruikersapplicaties in diverse toepassingsdomeinen mogelijk maken.

Voor meer informatie

Dietrich Heiser – dietrich.heiser@i-ludus.be – +32 (0)496 59 23 62

Toon Goedemé – toon.goedeme@kuleuven.be – +32 (0)15 31 69 44

Interesse ?
Wenst u met uw bedrijf nieuwe innovaties te evalueren en/of te implementeren ?
Wenst u gebruik te maken van i-IMAGING Services ? Of heeft u andere vragen ?
Wij bespreken graag wat i-LUDUS voor u kan doen !  
Contacteer ons via info@i-ludus.be of
telefonisch op het nummer +32 (0)496 59 23 62.